Telefoane Mobile

Pe langa faptul ca Asus realizeaza unele dintre cele mai bune laptopuri pentru joc, se ocupa si de telefoanele de jocuri, astfel ca Asus tocmai si-a lansat cel mai recent model de telefon de jocuri, ROG Phone 5. Este al 4-lea model de telefon de jocuri de la Asus si modelul din acest an se mandreste cu o lunga durata de viata a bateriei. Pe langa acest aspect se bucura de un ecran foarte bun, difuzoare imbunatatite, un sistem imbunatatit de racire. Daca iti plac telefoanele de jocuri de la Asus si ai vre sa iti cumperi unul, in randurile de mai jos voi descrie modelul nou al companiei.

Compania isi lanseaza 3 telefoane din aceeasi, serie fiind vorba despre ROG Phone 5, Phone 5 Pro care are un ventilator detasabil si Phone 5 Ultimate, care are si elemente de design diferite, are si el un ventilator detasabil, dar are o memorie RAM de 18 GB. Toate sunt dotate cu un procesor Snapdragon 888.

Asus ROG Phone 5 a primit un ecran cu o rata de actualizare de 144 Hz, iar pentru ca telefonul are o baterie foarte mare, aceasta rata mare nu o va afecta atat de mult. Capacitatea bateriei este de 6,000 mAh, dar este impartita in 2 baterii, ambele fiind de 3,000 mAh. Incarcarea este rapida se si realizea cu un incarcator rapid de 65 W. La o utilizare normala, la sfarsitul zilei vei mai avea in jur de 40%. In testul de redare video, telefonul a rezistat timp de 20 de ore si 15 minute, dar cu rata de 120 Hz.

Telefonul are cativa senzori care sunt pozitionati in partile laterale, iar acestia au rolul de a controla si interactiona mai usor in jocuri. Versiunea Pro si Ultimate mai au un senzor pe spate. Ventilatorul detasabil se poate adauga si vei obtine inca 2 butoane.

Avand in vedere ca este un telefon destinat jocurilor, are si cateva dezavantaje, iar unul dintre ele este calitatea camerelor, care este destul de slaba. Camera principala este de 64 MP, alaturi una cu unghi ultra-larg de 13 MP si una macro de 5 MP. Camera principala realizeaza poze decenta in conditii bune de iluminare, dar pe timp de intuneric nu se descurca deloc bine. Telefonul poate sa filmeze 8K, doar ca nu ofera o calitate atat de buna.

Alt dezavantaj este lipsa rezistentei la apa si la praf, iar din ce in ce mai multe persoane isi doresc aceste specificatii si trebuie mentionat faptul ca este un telefon foarte greu.

Acestea fiind spuse, Asus ROG Phone 5 este un telefon foarte bun pentru jocuri, exista si 2 versiune mai scumpe si mai bune, ofera o durata incredibila de viata a bateriei, peformantele sunt foarte bune, au o serie de comenzi tactile. Printre dezavantaje se numara greutate, camere slabe si lipsa rezistentei la apa si praf.