Dacă ești proprietarul unui vehicul de performanță, există șanse destul de mari să simți că trebuie să o „calci”. Însă, dacă deții un automobil cu o putere medie, înseamnă că poate îți dorești ceva mai mult de la ea, nu? Așa că te gândești la auto-tuning.
Cu toate acestea, ai o serie de îndoieli: cât de sigur este? Este costisitor? Care sunt riscurile? O mulțime de astfel de întrebări îți trec prin minte probabil, însă trebuie să știi că multe dintre ele poate sunt mituri.
Fals sau adevărat – despre tuning auto
Pe lângă faptul că ne duce din punctul A în punctul B, mașina a devenit pentru mulți dintre noi ca parte a familiei. Ne uităm la ea ca la un membru al familiei și dorim să o tratăm ca atare, așa că nu este o surpriză să îi oferim întreținere optimă și constantă.
Pasionații de mașini își tunează mașinile, pentri că aceste îmbunătățiri aduc, de obicei, o creștere a puterii motorului sau consum mai mic de carburant, intervenții care pot fi realizate de GxG Tuning și ce țin de chiptuning.
Unul din miturile legate de tunarea mașinii se învârte în jurul următoarei idei: dacă tuning-ul este bun pentru mașină, de ce nu a fost introdus din fabrică ca fiind parte din vehicul? Ei bine, producătorul face numeroase compromisuri atunci când vine vorba de procesul de design.
Fabricile urmează principiul standardizării, astfel încât să obțină un echilibru optim între investiție și calitate, așa că pun aceeași mașină, cu mai multe modificări, sub mai multe forme.
Dar asta nu înseamnă în niciun caz că tuning-ul este un lucru rău pentru mașină. Pur și simplu, nu este suficient de rentabil pentru ca producătorul să se angajeze in realizarea unui tuning extrem de fin.
De altfel, atunci când se achiziționează o mașină, proprietarul trebuie să cerceteze autovehiculul îndeaproape, pentru a vedea dacă este mulțumit cu opțiunile care vin din fabrică sau dacă dorește să profite la maximum de ceea ce oferă această mașină.
Un alt mit destul de popular este că tuning-ul scurtează viața motorului. Dacă se dorește mai multă putere, celelalte unități ale mașinii vor fi supuse unui stres mai mare, astfel că va exista un nivel de uzură mai ridicat.
Cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că tunarea scurtează viața motorului. Dacă este realizată corect, tunarea nu va afecta motorul – singura schimbare va consta, de fapt, în îmbunătățirea performanței acestuia.
Tunarea presupune un consum mai mare de combustibil. Acesta este un mit ce susține că, prin acest proces, se schimbă setările din fabrică ale motorului. Cu un tuning de calitate, folosind piese de calitate, motorul obține mai multă putere și un consum mai mic de combustibil, caz în care vorbim de ecotuning.
Contact GxG Tuning
gxgchiptuning@gmail.com
0763998841