Sanatate

Mastile de protectie au devenit foarte greu de gasit de cand a aparut coronavirusul si a fost si in unele locuri, inca este o problema, in spitale, medicii si asistentii, care sunt in prima linie de risc au avut de suferit din aceasta lipsa. In conditiile in care nu ai o masca N95 este buna si una din material atunci cand mergi la cumparaturi sau in locuri publice. Poti sa creezi chiar tu masti acasa daca ai toate materialele de care ai nevoie, dar daca nu poti sa le cumperi din magazine. Mai jos voi prezenta cateva locuri de unde poti sa iti cumperi o masca de protectie. 

Atunci cand cauti o masca asigura-te ca este facuta din bumbac, ca este mai groasa si ca are filtru. Pot fi si modele cu mai multe straturi, trebuie sa fie suficient de larga pentru a-ti acoperi si nasul nu doar gura. Inainte de a purta masca trebuie sa o speli si dupa fiecare utilizare este recomandat sa o speli. 

Caara este o companie de genti din New York, care a inceput sa confectioneze si masti de protectie. Ele vor fi intr-o cutie cate 5 si va costa 25 de dolari, iar livrarea lor incepe de la 17 aprilie. 

Custom Ink este o companie de imprimare personalizata pentru diferite firme. Acum Custom Ink isi foloseste resursele pentru a confectiona masti. Intr-o cutie sunt 12 masti care costa 30 de dolari. Compania spuse ca aceste masti nu sunt recomandate pentru doctori sau pentru persoane cu risc mare de infectie.

Facebook Marketplace este un site de pe care poti comanda masti si se poate livra si faca a avea contact cu livratorul. Este recomandata si plata online cu cardul, iar dupa cumpararea mastilor ele trebuiesc spalate. 

Etsy este un magazin online care are masti cu imprimeuri si trebuie sa reactionezi repede daca vezi un model care iti place pentru ca ele se vand foarte repede. Exista dimensiuni atat pentru copii, cat si pentru adulti. 

Daca esti interesat in a avea o masca mai aparte, compania Arm The Animals confectioneaza masti cu diferite imprimeuri, de tigri, de lei, pisica sau caini. Compania doneaza cate o masca la fiecare masca vanduta. 

Amazon Handmade are o varietate de masti de protectie, dar trebuie sa cotesti cu atentia descrierea  pentru a nu cumpara ceva care de faptu nu il vrei. Trebuie sa stii ca este posibil sa dureze mai mult pana vei primi mastile, pentru ca vanzatorii au comenzi foarte mari si nu fac fata cererii. 

Compania The American Blanket vinde masti din lana care sunt foarte groase. Un pachet de 5 masti costa 39 de dolari, iar compania doneaza masti spitalelor la fiecare masca vanduta. 

Asadar, daca esti inca in cautare de masti, poti sa utilizezi site-urile de mai sus, doar ca trebuie sa fii atent la descriere pentru a cumpara ceea ce doresti si nu uita, spala mastile inainte de utilizare.