» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Un motor electrochimic celula de combustibil, cu hidrogenul ca purtatorul de energie

Data: 14 Apr 2014
Un motor electrochimic celula de combustibil, cu hidrogenul ca purtatorul de energie


Oamenii isi iubesc masinile, vedem ca exista o aspiratie aproape universala din partea oamenilor sa aiba un automobil si 750 de milioane de oameni detin o masina azi. Mult... insa e doar 12% din populatie.
Problema: poate lumea sa sustina acest numar de automobile? Proiectiile spun ca in 15/ 20 de ani, se pare ca numarul masinilor din lume ar putea creasca la 1,1 miliarde (s-ar insira in jurul Pamantului de 125 de ori).
Daca ar fi sa reinventam masina, cateva directii generale:

1. Sa fie accesibil: Celula de combustibil: o zecime din partile componente fata de un sistem de propulsare ca un motor cu combustie interna -- si emite doar apa. Un motor electrochimic celula de combustibil, cu hidrogenul ca purtatorul de energie.

De ce hidrogen: Mult hidrogen e produs in lume azi. E produs pentru a scoate sulful din benzina, e produs in industria de fertilizatori; e produs in industria chimica. Stim cum sa-l facem, stim cum sa-l facem la un cost bun, stim cum sa-l manipulam in siguranta.
2. Legea lui Moore cu controlul electric si software, astfel incat masina sa fie conectata si usor de condus cu Hy-Wire.

Sursa:

Vizualizari: 2805 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

BUCSA
BUCSA

Parte componenta a suspensiei, alcatuita dintr-un manson de cauciuc care leaga doua tuburi de otel coaxiale. In cazul unui drum dificil, libertatea de miscare a bucsei in diverse directii atenueaza senzatia de disconfort si imbunatateste manevrabilitatea masinii.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare