» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Skoda inregistreaza vanzari in crestere cu 19% in primele patru luni din 2010

Data: 04 Jun 2010
Skoda inregistreaza vanzari in crestere cu 19% in primele patru luni din 2010


Skoda, cel mai mare producator auto ceh, a comercializat, la nivel mondial, in primele patru luni ale anului 2010, un numar de 242.078 unitati, ceea ce corespunde unei cresteri de 19 la suta fata de anul precedent, potrivit datelor publicate, miercuri, de Skoda Romania.

Un trend ascendent al vanzarilor a fost consemnat si in luna aprilie, datorita celor 63.177 de vehicule, echivalent cu o crestere de 3,5 la suta fata de perioada similara din 2009.

Cea mai mare crestere a vanzarilor a fost inregistrata pe piata din China, unde plusul de livrari, fata de luna aprilie a anului anterior, a fost de 31 la suta, pana la 12.108 unitati.

Totodata, in regiunile de peste ocean, vanzarile Skoda au crescut cu 66 la suta, iar in Europa de Est, in ciuda pietei dificile, cu opt procente, relateaza Agerpres.

In Europa de Vest, fara Germania, producatorul ceh de automobile a raportat o majorare a vanzarilor cu 38 la suta, in primele patru luni din 2010, fata de anul anterior.

Marca a repurtat o crestere clara a vanzarilor pe piata originara, clientilor din Cehia fiindu-le livrate, in aprilie, 5.604 vehicule, cu 24 la suta mai mult decat in anul precedent.

Cea mai importanta crestere a lunii, in ceea ce priveste vanzarile, a apartinut modelului Skoda Octavia Combi Tour, cu 754 de unitati, de aproape sase ori mai mult decat in intervalul ianuarie-aprilie 2009, cand s-au inregistrat 185 de comenzi. In plus, cota marcii Skoda pe piata de origine a crescut, in aprilie, la 36,59 la suta.

De altfel, piata de desfacere, care pentru Skoda ocupa locul doi ca dimensiune, dupa China, este in continuare Germania.

Producatorul auto ceh a livrat, in cea de-a patra luna a acestui an, 10.199 vehicule catre clientii germani.

"Chiar daca, in comparatie cu anul 2009, in care multumita primei de casare au fost inregistrate cifre exceptionale, in perioada ianuarie-aprilie 2010 vanzarile au scazut cu 35 la suta. Totusi, fata de ultimul an "normal", adica 2008, Skoda a inregistrat o crestere de sapte la suta in perioada similara, adica vanzarile au atins 43.268 unitati, marca mentinandu-si cu succes pozitia de importator numarul unu in Germania", a declarat Reinhard Fleger, membru al Consiliului de Administratie pentru marketing si distributie.

Sursa: capitalul.ro

Vizualizari: 680 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

COLECTORUL DE EVACUARE (Exhaust Manifold)
COLECTORUL DE EVACUARE (Exhaust Manifold)

Gazele de esapament rezultate de la diverse arderi ale motorului sunt preluate de catre acest colector de evacuare si apoi directionate mai intai catre catalizatorii sistemului de evacuare si apoi catre toba de esapament. Ventilatia poate fi imbunatatita de un colector cu canale cu circulatie libera, numit autoclava.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare