» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Pirelli unic furnizor de pneuri al Formulei 1

Data: 24 Jun 2010
Pirelli unic furnizor de pneuri al  Formulei 1Federatia Internationala de Automobilism a anunat ieri ca noul furnizor de pneuri pentru Formula 1, timp de 3 ani de zile incepand cu sezonul din 2011 este Pirelli. Astfel Pirelli inlocuieste actualul furnizor Bridgestone, care a decis sa nu-si mai innoiasca contractul, care expira la sfarsitul sezonului 2010.

Anuntul a fost facut public ieri, la intalnirea World Motor Sport Council din Geneva, unde s-au mai adoptat alte decizii importante.

Principalii adversari ai lui Pirelli au fost Michelin si Cooper Avon, insa decizia finala a apartinut World Motor Sport Council.

Una dintre cele mai importante reguli adoptate de WMSC este posibilitatea pilotului de a modifica aripa spate, numai dupa primele doua tururi de pista si daca se afla la cel mult o secunda distanta de masina ce intentioneaza s-o depaseasca. Acesta facilitate permite pilotului sa-si imbunatateasca sansele de depasire si il obliga sa inceteze folosirea sistemului dupa ce-a franat.

Alta regula prevede excluderea pilotilor lenti de a participa la cursa, daca in calificarii au scos mai mult 107% din cel mai bun timp realizat in prima parte a calificariilor.

FIA a decis interzicerea folosirii sistemelor F-duct deoarece solicitau miscari din partea pilotului ce trebuia sa ia mainile de pe volan sau sa acopere cu genunchiul anumite gauri ca sistemele sa fie activate.

Pirelli va furniza echipelor participante la Formula1 6 tipur de pneuri: patru de tip "slick", difera compozitia in functie de suprafetele uscate, un tip intermediar pentru conditii de umezeala sau ploaie usoara si un tip pentru ploaie torentiala. Toate aceste modele de pneuri vor respecta normele tehnice impuse de FIA.


Sursa: www.stiri-auto.ro

Vizualizari: 699 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

TRANSMISIE PRIN CUREA
TRANSMISIE PRIN CUREA

Actiunea cutiei de viteze ajunge la motor prin intermediul unor curele de cauciuc sau de piele, ale rotilor de transmisie.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare