» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Piata auto a crescut cu 1,5% in mai fata de aprilie

Data: 18 Jun 2010
Piata auto a crescut cu 1,5% in mai fata de aprilie


Vanzarile de autovehicule noi (autoturisme plus vehicule comerciale) pe piata romaneasca s-au cifrat in luna mai la 11.852 unitati, in crestere cu 1,5 la suta fata de aprilie, conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) publicate joi.

Vanzarile de autoturisme noi au crescut cu 3,7 la suta, importurile de autoturisme si vehicule comerciale au urcat cu 9 la suta, exporturile s-au majorat cu 17,7 la suta, iar productia interna de autoturisme a crescut cu 2,9 la suta.

Cumulat, pe primele cinci luni, vanzarile de autovehicule noi (autoturisme plus vehicule comerciale) pe piata romaneasca s-au situat la 43.791 unitati, in scadere cu 32,7 la suta fata de perioada similara a anului precedent, relateaza Agerpres.

Cele mai afectate segmente ale pietei auto au fost cel al autobuzelor, cu o scadere de 82,4 la suta, al microbuzelor - minus 50 la suta si cel al vehiculelor utilitare de 3,5-6 tone, cu o scadere de 50,4 la suta, in timp ce vanzarile de autoturisme au scazut cu 32,5 la suta (la 39.060 unitati).

Productia interna s-a cifrat la 147.243 autovehicule, din care 137.206 autoturisme, in crestere cu 31,9 la suta fata de aceeasi perioada a anului anterior (30,4 la suta la autoturisme).

Sursa: capitalul.ro

Vizualizari: 695 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

AXA DE DIRECTIE
AXA DE DIRECTIE

Pivotii de directie superiori si inferiori de la roata virata sunt intersectati de axa de directie. In cazul unei suspensii rigide, axa de directie este linia formata la capatul de sus de suportul lonjeronului si de articulatia sferica la cel de jos.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare