» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Peugeot 308 rc z concept

Data: 12 Sep 2007
Peugeot 308 rc z concept


308 RC Z este un concept car prezentat de cei de la Peugeout si reprezinta interpretarea placerii de a conduce in viziunea constructorului francez.
Masina este un coupe de 2+2 locuri cu un design modern si bine echilibrata.
Atentia a fost concentrata initial in a face acest vehicul cat mai "sclipitor" cu putinta folosind numeroase componente de aluminiu,iar apoi i-au fost aplicate si numeroase componente din fibra de carbon.
La interior masina se aseamana cu hatchbackul 308 ,masina oferind o foarte buna vizibilitate si o configuratie eleganta si fluida a plansei de bord.
Se remarca pe bord ceasul Bell&Ross care ofera un stil aparte consolei centrale.Motorizarea este asigurata de un motor de 1,6 litri care a fost dezvoltat in colaborare de PSA Peugeot Citroen Si BMW,avand o putere de 218 de cai (160kW).
Transmisia este manuala in 6 trepte.Viteza maxima este impresionanta: 235 de km/h ,iar accelerarea de la 0 la 100 de km/h se face in doar 7 secunde,dar poate si mai impresionant in treapta a 5-a se poate ajunge de la 80 la 120 de km/h in doar 7,5 secunde.
Consumul pentru aceste performante este unul scazut de doar 6,7 l/100 km in ciclu mixt.
Masina promite mult sa speram ca o sa apara cat mai curand si versiunea de serie.

Sursa: stiri-auto.ro

Vizualizari: 1105 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

CDI
CDI

Injector diesel comun, denumit de cei de la Mercedes Common-Rail-Diesel-Injektion-Direckinspritzer

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare