» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Opel, inceputuri I

Data: 09 Apr 2014
Opel, inceputuri I


Desi multi cunoastem marca Opel, acesta nu s-a referit intodeauna la automobile.
Nascut in 1803, Philip Wilhelm Opel, gaseste in Franta o inventie ce ii va schimba destinul: masina de cusut. Dupa trei ani in care acumuleaza experienta la firmele care produceau acesta minunatie, se intoarce in Russelsheim (1862) si va produce un milion de masini de cusut. Progresul insa este intrerupt in 1911, cand o mare parte din fabrica arde. Baieti lui Adam Opel (fiul lui Philip Wilhelm Opel), vazandu-se obligati sa reconstruiasca fabrica, fac o reconversie a productiei. Noua productie: biciclete (prima bicicleta datand din 1887). Acestia nu doar au produs monstri pe doua roti dar au concurat, strangand impreuna un total de aproximativ 380 de victori la diferite concursuri; crescand astfel populariatea marcii Opel, ce avea deja renume mondial. In spre finalul anului 1920, fabrica este vanduta companiei NSU, incepand ceea de-a doua reconversie a firmei Opel: productia de automobile.

Sursa:

Vizualizari: 14168 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

OSIE RIGIDA
OSIE RIGIDA

Tip de suspensie simpla alcatuita dintr-o parte transversala rigida pe care sunt fixati butucii de roata. Aceasta este prinsa de caroserie prin arcuri plane sau printr-un mecanism de suspensie.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare