» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Masini zburatoare si povesti

Data: 18 Apr 2014
Masini zburatoare si povesti


Acest vehicul este denumit generic "volantor", dupa verbul latin "volant", care inseamna a zbura, cu miscari usoare, vioaie, asa cum face elicopterul. Au emis si o licenta pentru pilotajul unor astfel de aparate de zbor cu propulsie.

"Skycar". - catalogat drept experimental, dar este o aeronava cu patru locuri, care poate decola vertical, precum elicopterul, fara a necesita aerodrom. La deplasarea pe sol, se alimenteaza electric. Intra in clasa motocicletelor, de fapt, pentru ca are trei roti, ceea ce e un mare castig, permitand deplasarea pe autostrazi.

Tehnic, putem face Skycar-uri, insa trebuie sa schimbam prioritatile, sa avem o infrastructura potrivita. Istoric vorbind, ne deplasam prin canale, acum 200 de ani. Sistemul acesta a fost inlocuit de caile ferate, apoi am facut autostrazi.

Doctor Daniel Goldin, in calitate de director al NASA, a avansat parerea ca: "volantor-ul va avea de patru ori mai mare viteza decat cea pe care ar putea sa o ofere autostrazile si 90% mai mult in 25 de ani". Viteza maxima acceptata pe Autostrada Soarelui este de 130 km/h, conform Departamentului de Transport, Skycar-ul se deplaseaza cu peste 483 km/h la o inaltime de pana la 7620 m.


Autostrada din cer despre care va vorbesc acum se construieste de zece ani incoace. Utilizeaza sistemul GPS - il folositi si dumneavoastra in masina personala - insa probabil nu stiti ca exista GPS SUA, GPS Rusia si un nou sistem GPS pentru Europa, denumit Galileo. Cu aceste trei sisteme avem ceva necesar tot timpul, un surplus de comunicare, care ne confirma ca daca un sistem cade, mai exista un mod de a ne asigura ca suntem dirijati.

Sursa:

Vizualizari: 7014 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

RECUL
RECUL

Intinderea suspensiilor in timpul mersului, opus amortizarii, care comprima suspensia.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare