» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Masina fara conducator, nu mai e un vis

Data: 15 Apr 2014
Masina fara conducator, nu mai e un vis


Masina fara conducator, nu mai e un vis

In cadrul competitiilor DARPA, guvernul Statelor Unite oferea un premiu pentru construirea unei masini care se conduce singurs in timp ce strabate desertul. Au participat o suta de echipe insa nu s-a ajuns la niciun rezultat. Asta pana cand o echipa de la Stanford a construit o mare partea de hardware si de software. Astfel, a luat nastere prima masina care s-a intors de la o competitie DARPA, castigand pentru Stanford 2 milioane de dolari.

Au continuat prin construirea de masini care se pot conduce singure oriunde -- pe orice strada din California. Au condus 225 000 de kilometri. Masinile erau dotate cu senzori care le ajuta sa vada totul in jurul lor si sa ia decizii asupra fiecarui aspect al condusului. Este mecanismul perfect de condus. Au condus in orase, de la San Francisco pana la Los Angeles pe Autostrada 1.

O astfel de masina ar putea schimba capacitatea autostrazilor de doua sau trei ori daca nu ne-am baza pe precizia oamenilor de a sta pe banda lor ; o pozitionare mai buna ar insemna reducerea distantei dintre masini pe benzi mai inguste, si ar reduce ambuteiajele din trafic pe autostrazi, ca sa nu mai vorbit de timpul pe care il castigi inapoi.

Sursa:

Vizualizari: 6489 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

VILBROCHEN
VILBROCHEN

Denumire pentru arborele care transforma in miscare rotativa, miscarea liniara a pistoanelor. Acest tip de arbore este legat de transmisie.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare