» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Masina condusa de nevazatori

Data: 18 Apr 2014
Masina condusa de nevazatori


Federatia Nationala a Nevazatorilor dorise un vehicul cu care un nevazator sa poata lua decizii active si pe care sa-l conduca, nu doar sa se deplaseze.

Astfel a fost realizat un prototip al unui vehicul de nisip pentru a-i testa fezabilitatea. In vara anului 2009, au fost invitatii tineri nevazator pentru a-l incerca.Cu toate acestea prototipul a functionat doar intr-un mediu foarte controlat, insuficinet pentru FNN.

Astfel conducerea a fost separata in mai multe procese: perceptia, calculul si interfetele non-vizuale. Sistemul trebuie sa perceapa mediul inconjurator si sa adune informatii pentru sofer. Pentru asta folosim o prima unitate de masura. Aceasta masoara acceleratia, acceleratia unghiulara. Informatia este asigurata cu o unitate GPS pentru a estima locatia masinii, doua camere pentru a detecta benzile drumului si trei telemetri laser. Laserii scaneaza mediul înconjurator pentru a detecta obstacolele.
Toata aceasta mare cantitate de informatie este introdusa in calculator care: proceseze informatia pentru a cunoaste mediul inconjurator si transmite informatia soferului. Sistemul este de asemenea destul de inteligent pentru a gasi cel mai sigur mod de a conduce masina, putand genera instructiuni cu privire la modul de functionare a comenzilor vehiculului.

DriveGrip, este o pereche de manusi, care are in zona incheieturii elemente ce vibreaza, astfel incat sa transmita instructiuni de manevrare :a directiei, a intensitatii.
SpeedStrip, transmite informatii despre viteza si instructiuni cu privire la folosirea benzinei si a franei.

AirPix, e o tabla mica, cu multe gauri, din care iese aer comprimat, astfel incat se pot desena imagini. Puteti sa schimbati si frecventa de eliberare a aerului si posibil, temperatura. Este o interfata a utilizatorului multidimensional.

Pe 29 ianuarie 2011, vehicul a fost prezentat pentru prima data publicului la faimosul Dayota International Speedway in timpul competitiei Rolex 24.

Sursa:

Vizualizari: 6525 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

ALEZAJ
ALEZAJ

Termen folosit pentru diametrul cilindrului unui motor cu piston care functioneaza cu benzina. Diametrul cilindrului poate fi marit, acest lucru ducand si la o crestere a capacitatii cilindrice, procedeu cunoscut drept realezare.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare