» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Kia Naimo

Data: 10 Apr 2011
Kia Naimo


Kia Naimo

Kia Naimo

Kia Naimo

Kia Naimo

Acest prototip de crossover compact cu motor electric combina traditia coreana si inovatia high-tech dand nastere unui design sofisticat.
Kia Naimo este un prototip prezentat la salonul auto de la Seul, un crossover cu dimensiuni compacte si propulsor electric al carui nume vine de la expresia "Ne-mo" ce inseamna "forma dreptunghiulara".

Peter Schreyer, directorul de design de la Kia Motors, descrie conceptul asa: "Naimo reprezinta echilibrul perfect intre inovatie, high-tech si traditie coreana. Design-ul a fost inspirat din puritatea si rafinamentul ce caracterizeaza arta si mestesugul acestei tari combinate cu varful tehnologiei actuale".

Designerii Kia au oferit acestei masini o amprenta "premiun", eliminand acele parti ale caroseriei ce "rup" liniile estetice: astfel Naimo nu are stergatoare traditionale ci utilizeaza un jet de aer cu presiune mare care functioneaza ca o "perie de aer" pentru curatarea parbrizului, in timp ce clasicele oglinzi laterale au fost inlocuite cu microcamere video.

Motorul electric, de tip sincron cu magneti permanenti, dezvolta o putere de 109CP si un cuplu de 280Nm. Multumita acestuia, Naimo poate ajunge la o viteza maxima de 150km/h. Bateria de 27kW pe baza de polimeri de litiu confera masinii o autonomie de 200Km pentru fiecare incarcare.
Kia a dezvoltat si un sistem de incarcare rapida de mare putere (50kW) multumita caruia bateriile lui Naimo pot fi incarcate in proportie de 80% in doar 25 de minute, in timp ce, cu un incarcator normal de 3.3kW incarcarea completa dureaza 5 ore si jumatate.

Sursa:

Vizualizari: 5488 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

TCS (Traction Control System)
TCS (Traction Control System)

Reprezinta reglarea asistata a patinarii tractiunii.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare