» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Jucari mari pentru oameni mari

Data: 31 Mar 2014
Jucari mari pentru oameni mari


Jucari mari pentru oameni mari

Jucari mari pentru oameni mari

ExoMars este un vehicul ce va culege mostrele de pe solul planetei Marte de trei ori mai rapid decat permite tehnologia actuala. Doctorul Dave Barnes, a prezentat rezultatele cercetarilor de la Potsdam, in cadru celui de-a doilea congres european de stiinta planetara. Datorita sistemului informatic al galezilor de la Universitata Wales, din Aberystwyth, sistemele automate vor avea o viteaza de colectare uimitoare, aparatul construind o harta tridimensionala a imprejmuirilor si apoi analizeaza fiecare piatra pentru a gasi un loc de forare.
In misiunile de pe planeta Marte, 40% din timpul de operare a vechiului este ocupat cu definirea, programarea, planificarea si incarcarea fiecarei miscari. Identificarea zonei si culegerea mostrei poate dura chiar trei zile martiene ( 24 h 39 min 35,244 s x3 )
Softul permite clasificarea terenului in sase categorii: varfuri, dealuri, trecatori, campii, canale si adancituri. Vehiculul selecteaza suprafata optima si punctul optim de forare. Conceptul de e-vehicul va fi testat pe o suprafata de 50 metri patrati, construita dupa forma terenului martian.
Caracteristici:
Diametru: 3 m
Inaltime: 1.8 m
Masa: 900 kg

Se estimeaza ca in mai 2018, se va trimite vehicul in spatiu, acesta urmand sa aterizeze in ianuarie 2019.
Sa speram ca nu va fi afectat programul mai mult de criza economica, acesta fiind initial program sa fie lansat in 2013.

Sursa: EXOMARS ROVER

Vizualizari: 1010 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

APUPARE
APUPARE

Fenomen opus plonjarii. Acesta apare datorita transferului de incarcatura de la suspensiile fata la cele spate. Se manifesta prin afundarea partii din spate a masinii la o accelerare dura.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare