» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Formula 1, partea V

Data: 08 Apr 2014
Formula 1, partea V


Cursa Mille Miglia a fost creata de catre contele Aymo Maggi si Franco Mazzotti , ca raspuns pentru mutarea Grand Prix Italian din Brescia la Monza. Impreuna cu un grup de asociati bogati, ei au ales o cursa de la Brescia la Roma si inapoi , traseul figurand precum cifra opt, avand aproximativ 1500 km.

Prima cursa a fost pe 26 martie 1927, 77 piloti au inceput cursa si doar 51 au ajuns la linia de final. Patricipau doar masini nemodificate iar taxa de intrare era de 1 lira. Castigatorul , Giuseppe Morandi , a terminat cursa in 21 de ore si 5 minute, cu o medie de 78km/h ( 48 mph), cu un OM Brescia.

Tazio Nuvolari a castigat in 1930 Mille Miglia intr-un Alfa Romeo 6C .

Evenimentul a fost, de obicei, dominat de catre conducatorii auto de origine italiana dar trei curse au fost castigate de masini straine . Primul a fost in 1931 , cand conducator auto german Rudolf Caracciola ( celebru in Grand Prix ), si coechipierul Wilhelm Sebastian au castigat cu un Mercedes - Benz SSKL, cu o medie (pentru prima oara) mai mare de 100 km/h.

Cursa a fost oprita pentru scurt timp de catre Benito Mussolini , dupa ce un accident in 1938, cand au fost ucisi 10 spectatori . Este reluata in 1940, in timpul razboiului si a fost numit Marele Premiu de Brescia. A avut loc o pe un distanta de 100 de km, in campiile din nordul Italiei, in noua ture.

Sursa:

Vizualizari: 8811 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

MOTOR CU ARDERE EXTERNA
MOTOR CU ARDERE EXTERNA

Motor care arde combustibilul in afara sa. Motoarele cu ardere externa sunt cele cu aburi.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare