» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Formula 1, partea V

Data: 08 Apr 2014
Formula 1, partea V


Cursa Mille Miglia a fost creata de catre contele Aymo Maggi si Franco Mazzotti , ca raspuns pentru mutarea Grand Prix Italian din Brescia la Monza. Impreuna cu un grup de asociati bogati, ei au ales o cursa de la Brescia la Roma si inapoi , traseul figurand precum cifra opt, avand aproximativ 1500 km.

Prima cursa a fost pe 26 martie 1927, 77 piloti au inceput cursa si doar 51 au ajuns la linia de final. Patricipau doar masini nemodificate iar taxa de intrare era de 1 lira. Castigatorul , Giuseppe Morandi , a terminat cursa in 21 de ore si 5 minute, cu o medie de 78km/h ( 48 mph), cu un OM Brescia.

Tazio Nuvolari a castigat in 1930 Mille Miglia intr-un Alfa Romeo 6C .

Evenimentul a fost, de obicei, dominat de catre conducatorii auto de origine italiana dar trei curse au fost castigate de masini straine . Primul a fost in 1931 , cand conducator auto german Rudolf Caracciola ( celebru in Grand Prix ), si coechipierul Wilhelm Sebastian au castigat cu un Mercedes - Benz SSKL, cu o medie (pentru prima oara) mai mare de 100 km/h.

Cursa a fost oprita pentru scurt timp de catre Benito Mussolini , dupa ce un accident in 1938, cand au fost ucisi 10 spectatori . Este reluata in 1940, in timpul razboiului si a fost numit Marele Premiu de Brescia. A avut loc o pe un distanta de 100 de km, in campiile din nordul Italiei, in noua ture.

Sursa:

Vizualizari: 8969 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

BAIE USCATA A CARTERULUI
BAIE USCATA A CARTERULUI

Motor cu combustie interna. Uleiul de ungere este stocat intr-un rezervor separat si nu in carterul motorului. Uleiul ajunge la motor fiind pompat separat.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare