» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Formula 1, partea IV

Data: 07 Apr 2014
Formula 1, partea IV


Formula 1, partea IV

Formula 1, partea IV

Prixul Frantei a reaparut in 1912. Una din ceea mai mare intreceri din istorie a avut loc in 1923, cu ocazia organizarii primei editii a cursei Le Mans.
Perioada interbelica a consemnat aparitia unor nume noi, insa trebuie mentionat modelul Bugatti Type 35, din 1924 care a avut peste 2000 de victorii in curse.Dupa terminarea primului razboi mondial, cursele s-au dezvoltat fenomenal, chiar daca Grand Prixul Frantei a reaparut in 1912. Una din ceea mai mare intreceri din istorie a avut loc in 1923, cu ocazia organizarii primei editii a cursei Le Mans.
Cursa intitulata " 24 de ore de la Le Mans" este cea mai veche cursa de anduranta auto, care se desfasoara anual langa orasul Le mans, Sarthe din Franta. Scopul cursei era de testare a abilitatilor dar si rezistenta pilotilor, fiind o cursa ce a tinut 24 de ore. Prima cursa pe acest circuit a avut loc pe 26 Mai 1923.
Masina trebuie sa aiba cel putin doua locuri, desi in ultimii ani se accepta si un singur loc, insa trebuie sa aiba cel mult doua usi.
Toate masinile tremina cursa in acelasi timp, cu toate ca ele sunt separate pe clase. Clasele s-au mai schimbat, dar acum sunt patru clase: custom-built Le Mans Prototypes (LMP), care sunt doua, LMP1 si LMP2, diferentiate prin viteza, greutate si putere; urmatoarele doua clase sunt grand-tourer(GT), de asemenea diferentiate prin viteza, greutate si putere(GT1 si GT2).
In 1927, a aparut celebra cursa derulata pe drumurile publice : Mille Miglia.
Perioada interbelica a consemnat aparitia unor nume noi, insa trebuie mentionat modelul Bugatti Type 35, din 1924 care a avut peste 2000 de victorii in curse.

Sursa:

Vizualizari: 1600 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

CARTERUL MOTORULUI
CARTERUL MOTORULUI

Parte componenta a motorului care inchde partea de jos a acestuia, stocheaza uleiul pentru motor si sustine vilbrochenul.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare