» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Formula 1, inceputuri III

Data: 05 Apr 2014
Formula 1, inceputuri III


Formula 1, inceputuri III

In perioada 1909 si 1910, au avut loc numeroase evenimente, insa cursa din Indianapolis a atras atentia de la echipe americane si europene de curse cat si producatori, la o scara mai larga.

In 1911, Fisher si partenerii sai au decis sa se concentreze pe o singura cursa pe an, spre deosebire mai multe evemenimente in scopul de a atrage mai multa publicitate.
Acesta cursa s-a dovedit sa fi un eveniment de succes si se impune ca o competitie atat la nivel national cat si la nivel mondial. In acelasi timp rasplata pentru catigarea cursei a fost ceea mai mare.
In 30 mai 1911, 40 de masini s-a aliniat la linia de start pentru prima competitie Indianolis 500. Un accident de care a implicat mai multe masini a avut loc la ceea de-a 13 de tura a cursei si haosul care a urmat a perturbat temporar de notarea. Ralph Mulford, a susținut ca el a fost castigatorul de drept cu toate acestea Ray Harroun,a luat acasa 14.250 dolari,avand o viteza medie de 74.59 mph si un timp total de 6 ore si 42 minute.

Inginer,Ray Harroun, al firmei Marmon Motor Car Company, a iesit de la pensionare pentru a conduce un Marmon Wasp cu un singur loc si a castigat evenimentul inaugural; inainte de a re-pensionare in cercul castigatorilor. Marmon Wasp a fost prima masina cu o oglinda retrovizoare, pe care Harroun a instalat-o, pentru a compensa faptul ca nu a avea un mecanic in scaunul de langa el care sa-l avertizeze de alte masini care trec.

Sursa:

Vizualizari: 1577 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

SISTEM DE STERGERE A DISCURILOR DE FRANA
SISTEM DE STERGERE A DISCURILOR DE FRANA

Sistem carea actioneaza automat la intervale regulate de timp placutele de frana pentru a sterge pelicula de apa care se formeaza, in conditii de ploaie. Se asigura astfel un raspuns mai prompt al franarii pe timp de ploaie.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare