» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Formula 1, inceputuri III

Data: 05 Apr 2014
Formula 1, inceputuri III


Formula 1, inceputuri III

In perioada 1909 si 1910, au avut loc numeroase evenimente, insa cursa din Indianapolis a atras atentia de la echipe americane si europene de curse cat si producatori, la o scara mai larga.

In 1911, Fisher si partenerii sai au decis sa se concentreze pe o singura cursa pe an, spre deosebire mai multe evemenimente in scopul de a atrage mai multa publicitate.
Acesta cursa s-a dovedit sa fi un eveniment de succes si se impune ca o competitie atat la nivel national cat si la nivel mondial. In acelasi timp rasplata pentru catigarea cursei a fost ceea mai mare.
In 30 mai 1911, 40 de masini s-a aliniat la linia de start pentru prima competitie Indianolis 500. Un accident de care a implicat mai multe masini a avut loc la ceea de-a 13 de tura a cursei si haosul care a urmat a perturbat temporar de notarea. Ralph Mulford, a susținut ca el a fost castigatorul de drept cu toate acestea Ray Harroun,a luat acasa 14.250 dolari,avand o viteza medie de 74.59 mph si un timp total de 6 ore si 42 minute.

Inginer,Ray Harroun, al firmei Marmon Motor Car Company, a iesit de la pensionare pentru a conduce un Marmon Wasp cu un singur loc si a castigat evenimentul inaugural; inainte de a re-pensionare in cercul castigatorilor. Marmon Wasp a fost prima masina cu o oglinda retrovizoare, pe care Harroun a instalat-o, pentru a compensa faptul ca nu a avea un mecanic in scaunul de langa el care sa-l avertizeze de alte masini care trec.

Sursa:

Vizualizari: 1388 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

BUJIA
BUJIA

Element component al sistemului de aprindere. Energia inalta este transferata intr-un arc care face legatura intre electrozi. Arcul aprinde amestecul aer-benzina si face ca el sa se extinda si sa furnizeze energie, energie care actioneaza pistonul.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare