» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Formula 1, inceputuri II

Data: 03 Apr 2014
Formula 1, inceputuri II


Trofeul Gordon a fost precursorul curselor de Grand Prix. Pentru a participa exista o competitie inaintea startului si regulamentul solicita ca masina sa fie produsul 100% al tari de origine. Cursele au devenit din ce in ce mai periculoase, din cauza vitezei masinilor iar in 1903, cursa Paris-Madrid a fost intrerupta din cauza accidentelor. De aceea competitiile inter-oras au fost interzise fiind mutate pe circuit.
In 1906, Ferencz Szisz, a castgat la Le Mans prima editie a Grand Prix-ului Frantei, oricine putand participand, sigura conditiei fiind ca masinile sa nu depaseasca greutatea de 1000kg. A devenit destul de costisitoare participarea la curse, scazand interesul pentru acest tip de concursuri, insa in 1911 lucrurile se vor schimba, aparand celebra cursa de 886 km, din Indianapolis.

Sursa:

Vizualizari: 1547 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

DECELERARE
DECELERARE

Accelerare negativa. Rata de schimbare a vitezei unei masini in timp ce aceasta isi reduce viteza in timpul franarii.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare