» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Dacia si-a triplat in mai vanzarile pe piata auto din Franta

Data: 02 Jun 2010
Dacia si-a triplat in mai vanzarile pe piata auto din Franta


Constructorul auto Dacia a vandut in luna mai 2010 un numar de 10.258 de autoturisme pe piata franceza, triplu fata de 3.323 de autovehicule vandute in mai 2009, se arata in raportul lunar al Comitetului Constructorilor Auto Francezi (CCFA), publicat luni, transmite AFP.


Totusi, potrivit CCFA, vanzarile de masini noi in Franta au scazut cu 11,5 la suta in mai, prima scadere de peste un an, ca efect al reducerii primei de casare. In mai au fost vandute 186.337 de masini noi in Franta, a precizat Comitetul Constructorilor Auto Francezi (CCFA), in raportul pe luna mai.
In primele cinci luni ale anului, vanzarile de masini noi raman in crestere, de 7,2 la suta (sau 6,2 la suta raportat la numarul de zile lucratoare).


In privinta constructorilor auto francezi, scaderea a afectat grupul PSA Peugeot Citroen, ale carui vanzari s-au redus cu 13,1 la suta, in vreme ce vanzarile grupului Renault au crescut cu 13,8 la suta, datorita performantelor filialei Dacia, care si-a trimplat vanzarile si a inregistrat o cota de piata de 5,5 la suta.


Per total, vanzarile marcilor franceze au scazut cu 8,8 la suta pe an in mai, in vreme ce vanzarile marcilor straine au scazut mai mult, cu 14,4 la suta. Marcile franceze detin astfel o cota de piata de 55 la suta in mai, informeaza Agerpres.


Prima de casare, care a ajuns la 1.000 de euro anul trecut, a scazut la 700 euro in ianuarie. De la 1 iulie, prima de casare va scadea din nou, la 500 de euro. Dispozitivul primei de casare a fost pus in aplicare de guvernul francez pentru a sustine vanzarile de masini, la finalul lui 2008, in plina criza economica si financiara.

Sursa: capitalul.ro

Vizualizari: 790 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

TACHET
TACHET

Reprezinta un element care deschide si inchide supapele cilindrului. Tachetii mai sunt folositi la motoarele care nu au arbore cu came in chiulase pentru a deschide si inchide valvele.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare