» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

BMW recheama in service peste 300.000 de vehicule

Data: 06 Oct 2010
BMW recheama in service peste 300.000 de vehicule


Problema este la sistemul de franare, care poate deveni "mai dificil de actionat" dupa o utilizare prelungita a vehiculului, a precizat un purtator de cuvant al grupului german.
In total, 345.000 de masini, berline Seria 5,6 si 7 sunt vizate de aceasta initiativa a constructorului auto, si 5.800 Rolls-Royce. Prin comparatie, grupul a vandut anul trecut 1,07 milioane de vehicule BMW si 1.002 Rolls-Royce.

Statele Unite, in care se afla 198.000 din masinile rechemate la service, reprezinta piata cea mai afectata de aceasta masura. De asemenea, vor fi rechemate in servici masini din China si din cateva tari europene, insa grupul nu a dat detalii. In Marea Britanie, sunt afectate "aproximativ 10.000 de vehicule", a declarat purtatorul de cuvant.

Concret, clientii BMW sunt rugati sa se deplaseze din precautie la service, pentru o schimbare standard de piese. "Nu toate vehiculele au neaparat probleme", a precizat purtatorul de cuvant. Este vorba de o initiativa voluntara a grupului, si nu a fost inregistrat niciun accident din cauza acestor probleme.

"Am ales sa rechemam masinile, este o practica normala a acestei industrii. Exista un risc, insa nu este decat potential", a explicat Ian Robertson, director de vanzari BMW, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Nu este vorba, asadar, de o situatie similara cu cea a grupului nipon Toyota, care a rechemat in service, la inceputul anului, aproximativ 10 milioane de masini, din cauza unor probleme tehnice. Ceea ce inseamna ca imaginea grupului nu va fi distrusa de aceasta masura, chiar daca, "in ceea ce priveste Rolls-
Royce, cifra 5.800 este destul de ridicata", a apreciat Ferdinand Dudenhoffer, expert german in domeniul auto.

Sursa: capitalul.ro

Vizualizari: 1866 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

MOTOR DIESEL
MOTOR DIESEL

Motor pe baza de motorina care nu are nevoie de bujie sau carburator pentru aprindere. Combustibilul este injectat in capatul cursei de compresiune si este aprins de caldura degajata de aerul comprimat in cilindru.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare