» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Astazi 07.04, dar alt an

Data: 07 Apr 2014
Astazi 07.04, dar alt an


Astazi 07.04, dar alt an

Astazi 07.04, dar alt an

Sig Haugdahl a devenit campion IMCA sase ani la rand, intre 1927 si 1932, acesta parcurgand curse dirt track in perioada 1918, incepandu-si cariera ca si pilot auto american in 1912 (acesta fiind de origine norvegiana). El a construit Winsconsin Special, pentru a detrona campion USAC Tommy Milton. Masina a fost numita dupa motorul de avion Winscosin cu care a fost echipata, motor cu o capacitate de 836 inchi cubi, conectat direct la rotile din spate. Masina a avut o lungime de 4,9 metri, latimea de 0,5 metri si 250 de cai putere (190 kW).
Pilotul de curse Sig Haugdahl a condus masina cu peste 180 mph pe circuitul oval de la Daytona Beach, stabilind astfel un record de viteza. Acesta a fost mai rapid cu 24 mph fata de precedentul, viteza record find depasita prima data dupa zece ani, pe data de 07.04.1922
Cu toate acesta, nu a fost acordat un record mondial, pentru ca nu a fost contorizat de catre Asociatia Americana de Automobile si ca atare nu a putut fi verificat.

Sursa:

Vizualizari: 5668 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

CONVERTIZOR DE BLOCARE
CONVERTIZOR DE BLOCARE

Ambreiaj mecanic care evita actionarea cuplajului hidraulic al convertizorului de cuplu. Se intalneste la transmisia automata, si este eficient pentru ca nu se pierde energia la lichidul de transmisie al convertizorului de cuplu. In cazul transmisiilor automate acesta actioneaza in vitezele a patra sau a cincea.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare