» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Programul Rabla 2014

Data: 02 Apr 2014
 Programul Rabla 2014


Administratia Fondului pentru Mediu,a facut publica lista producatorilor autorizati sa participe la Programul Rabla 2014.
Sesiunea de depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor auto si distribuitorilor pentru Programul "Rabla 2014" s-a desfasurat in perioada 24-31 martie.
Incepand din acest an, in program vor intra si masini cu o vechime mai mare sau egala cu 8 ani, spre deosebire de anii anteriori cand erau acceptate doar masini mai vechi de 10 ani.
Ca si anul trecut, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achizitionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6.500 lei insa acestea vor fi distribuite electronic. Daca proprietarul este declarat eligibil si este acceptat spre finantare, Autoritatea va comunica in scris acestuia cuantumul ajutorului care poate fi acordat sub forma primei de casare si caracterul acestui ajutor de minimis.

Mai departe, beneficiarul va merge sa isi caseze masina la un colector validat si apoi se va prezenta la producatorul/dealerul validat doar cu dovada casarii, nu si cu tichetul valoric, ca pana acum.

Ca si noutate proprietarul persoana fizica poate ceda, in favoarea unei alte persoane, dreptul de a beneficia de prima de casare la achizitionarea unui autovehicul nou.

Pe langa prima de casare,propietarului poate beneficia si de un eco-bonus in valoare de 500 lei pentru:

achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;
achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km;
achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.


Administratia Fondului pentru mediu va aloca un numar de 20.000 tichete, bugetul total fiind de 140 milioane lei.Sursa: Lista AFM

Vizualizari: 1838 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

COMPRESORUL VTG
COMPRESORUL VTG

Nu este un simplu compresor ci este de fapt un turbocompresor. Turbina are o geometrie variabila, care face ca paletele directoare sa fie mobile, unghiul lor adaptandu-se la turatie.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare