» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Stiri auto, stiri masini

Noua generatie Opel Meriva, disponibila pe piata romaneasca

Data: 09 Jul 2010
 Noua generatie Opel Meriva, disponibila pe piata romaneasca


 Noua generatie Opel Meriva, disponibila pe piata romaneasca

A doua generatie a automobilului Opel Meriva, cel mai vandut monovolum de clasa mica in intreaga lume, este disponibil incepand de joi si pe piata romaneasca, la preturi incepand de la 13.745 euro (inclusiv TVA), a anuntat Opel Romania.

Noul Opel Meriva inlocuieste generatia aparuta in anul 2003, care a fost vanduta la nivel global in peste un milion de exemplare si a fost permanent lider in segmentul monovolumelor mici, unde a concurat cu modele precum Fiat Idea, Renault Modus si Ford Fusion, informeaza Agerpres.

Meriva este cel mai mare automobil dintre monovolumele mici si, conform studiilor de marketing, a fost preferat in special de familisti si de persoanele care utilizeaza frecvent scaunele din spate.

Printre caracteristicile acestei masini figureaza pozitia inalta a scaunelor, accesul usor la in fata si in spate, flexibilitatea datorita modularizarii scaunelor. Noua Meriva se remarca si prin design-ul deosebit, pentru care a fost si premiata.

Usile sunt deschidere inversa, o solutie cu un aer elegant retro, intalnita des la trasuri si la majoritatea vehiculelor pana in anii 50, ca o dovada a elegantei si interesului aratat pasagerului din spate.

Deschiderea inversa a fost interzisa in anii 60 din motive de siguranta auto, dar a fost reintrodusa de Rolls Royce pe modelul Phantom, dupa ce problemele tehnice au fost inlaturate si solutia a fost autorizata de normele europene.

Meriva este disponibila in Romania in trei variante de motorizare pe benzina si doua Diesel, iar volumul de incarcare este de pana la 1.500 litri.

Sursa: capitalul.ro

Vizualizari: 626 | Comentarii: 0 » Comenteaza si tu

 

dictionar auto

VOLANT
VOLANT

Denumeste un disc din fier sau otel care este pozitionat in spatele vilbrochenului furnizandu-i acestuia o forta centrifuga.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare