» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Dictionar Auto

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

NERVURA SUPRAFETEI DE RULARE
NERVURA SUPRAFETEI DE RULARE

Partea flexibila delimitata de suprafata de rulare a anvelopei si carcasa acesteia. In cazul masinilor de curse, cauciucurile au nervuri insesizabile. Cauciucurile de iarna in schimb au multe nervuri mici cu santuri adanci.

NM (Newton Metru)
NM (Newton Metru)

Unitate de masura folosita pentru a evalua puterea unui motor. Este valoarea cu ajutorul caruia se exprima cuplul motor.

NORMA GAZELOR DE ARDERE
NORMA GAZELOR DE ARDERE

Cantitatea de gaze de ardere pe care autovehiculele au voie sa o degaje in atmosfera. In Germania la inceputul anul 2001 toate masinile trebuia sa indeplineasca normele Euro3. Normele Euro 4 au inceput sa fie obligatorii de la 1 ianuarie 2006.

NOx
NOx

Oxizi de azot care apar atunci cand azotul din aer participa la ardere in conditiile unor temperaturi foarte inalte. Sunt greu de indepartat caci o ardere ulterioara in interiorul catalizatorului nu este posibila.

NUMAR DE IDENTIFICARE A VEHICULULUI
NUMAR DE IDENTIFICARE A VEHICULULUI

Fiecare vehicul detine un numar unic de inregistrare si identificare, alocat de producator care contine cifre si litere.

 

dictionar auto

VILBROCHEN
VILBROCHEN

Denumire pentru arborele care transforma in miscare rotativa, miscarea liniara a pistoanelor. Acest tip de arbore este legat de transmisie.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare