» Stiri Auto » Contact » Arhiva » Vanzari masini » Prognoza meteo » RSS stiri auto » Preluare stiri auto

Ambulofobia
Ambulofobia Conform profesorului Laurentiu Mitrofan, fobia este caracterizata ca o frica puternica, irationala, insotita de maniferstari psihofiziologice, care se declaseaza in prezenta unui anumit obiect... ...continuare

Dictionar Auto

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

IMPORT CAPTIV
IMPORT CAPTIV

Autovehicul sau piesa de schimb vandute cu marca si numele importatorului si nu cu marca producatorului.

IMPORTATOR
IMPORTATOR

Companie care in baza unui contract cu producatorul, importa produsele acestora in tara in care isi desfasoara activitatea.

INECARE
INECARE

Reducerea fluxului de aer din carburator si imbogatirea amestecului de combustibil-aer. Aceasta limitare temporara ajuta la pornirea motorului.

INEL DE GHIDARE
INEL DE GHIDARE

Are rolul de a transmite de la arborele de transmisie la cel diferential.

INJECTIA DE COMBUSTIBIL CU DESCHIDERE
INJECTIA DE COMBUSTIBIL CU DESCHIDERE

Amplasat pe conducta de admisiune a fiecarui cilindru, langa orificiul conductei. Acest tip de injectie imbunatateste distributia combustibilului si permite o flexibilitate ridicata la proiectarea conductei de admisie. Astfel creste circulatia la motor.

INJECTIE
INJECTIE

Se intalneste la motoarele cu ardere interna si spre deosebire de carburator, injectia ofera o masurare a combustibilului si a aerului mai precisa. Rezultatul: o putere crescuta, o economie de combustibil si emisii de gaze scazute. Motoarele sofisticate folosesc cate un injector la fiecare cilindru pentru a masura cat mai precis combustibilul. Sistemele simple sunt echipate cu un singur injector pozitionat in camera centrala.

 

dictionar auto

RECIRCULAREA GAZELOR DE ESAPAMENT
RECIRCULAREA GAZELOR DE ESAPAMENT

Prin conducta de admisiune gazele de esapament sunt recirculate pentru a se reduce oxizii de nitrogen. Aceste gaze reduc nivelul temperaturii atins in timpul combustiei absorbind caldura degajata.

alti termeni
Catalog auto
Oferte de finantare